Haar werk: sculpturen, schilderijen met acrylverf

Land van herkomst: Nederland

Website


Suzan Wolters (1958) Suzan startte al op jonge leeftijd met boetseren en schilderen. Suzan heeft in de afgelopen jaren met haar boetseerwerk diverse prijzen gewonnen op internationale vakbeurzen in New York, haar sculpturen zijn geliefd over de hele wereld en worden verzamelt in o.a. Japan, Australië, Rusland, Amerika en in Europa.

Suzan's werk zit vol humor, blijdschap en vreugde en is mede daardoor heel toegankelijk. Zowel voor haar sculpturen als voor haar schilderijen maakt Suzan een bewuste keuze voor het weergeven van positieve onderwerpen en dat heeft alles te maken met de wijze waarop Suzan zelf in het leven staat. Haar voorkeur om volumineuze figuren te schilderen is overigens stilistisch gemotiveerd.

De mollige dames zijn regelmatig in het gezelschap van een vertederend kijkend hondje.
Suzan: "Het invoegen van een hondje is als vanzelfsprekend, het hondje brengt ontroering en beweging in het schilderij. Het is voor mij essentieel dat een kunstwerk een bron van positieve energie weergeeft.

Als iemand naar een schilderij van mij kijkt en dezelfde gevoelens van blijdschap ervaart als ik heb ervaren tijdens het schilderen, dan heb ik mijn doel bereikt"!
Suzan schildert met acrylverf op doek schilderslinnen.

Meer weten neem een kijkje op de site van SuzanEcards